Het beste uitzicht

Sommige mensen vinden mij maar een rare kwast, zelf vind ik dat wel meevallen. Ik ben gewoon iemand met een ruime belangstelling voor mensen, vooral voor mooie vrouwen. Die mag ik graag zien, daar ben ik toch vast niet de enige mee, dacht ik zo.

Op mijn balkonnetje heb ik een ideaal uitkijkhoekje gecreëerd. Een gemakkelijke stoel, een tuintafeltje en een serie plantenbakken voor de nodige plantaardige verhulling. Vanuit mijn uitkijkpositie achter de geraniums kan ik, terwijl ik van mijn koffie (met aardbeientaart) geniet, een groot deel van de straat overzien. Normaal gesproken is het een gaan en komen van mensen en voertuigen. Het is een bron van een hoop vermaak, je moet toch wát met je tijd. Maar voor de details zijn mijn ogen niet meer wat ze geweest zijn. Ik moet daarom de blik wat verruimen en verdiepen om mijn dagelijkse portie nieuwtjes, wetenswaardigheden en mooie uitzichten te verzamelen. Het maakt dat ik, al dan niet intelligent, over van alles kan meepraten. Mijn verrekijker biedt die verruimde blik wel, maar sinds die knappe roodharige jongedame in de straat is komen wonen heb ik behoefte aan enige versterking. Waar zouden we zijn zonder de bestelmogelijkheden van het internet, je hoeft bij de aankoop zelfs je betaalpas niet uit je broekzak te halen, en vandaag is mijn nieuwe telescoop bezorgd. Een mooi dingetje, dat een uitstekend vergroot beeld oplevert. Precies wat ik nodig heb om ook de dieper gelegen delen van de woonkamers (en zo) te doorgronden.

Om de telescoop niet steeds opnieuw te moeten richten, heb ik hem met wat elastieken gefixeerd.

Dat gaat overigens nog niet helemaal perfect, een lichte tik tegen het tafeltje kan het beeld een klein beetje laten verspringen. Een kwestie van enige behoedzaamheid dus.

Ze is inmiddels thuis, dus voorzichtig neem ik plaats achter het oculair en kijk.

Als ik heb scherpgesteld zie ik haar staan, voor het raam in haar kamer. Ze kijkt. En zwaait.

6 gedachten over “Het beste uitzicht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *