de blije buurvrouw

Tenminste, dat hoop ik dan maar…

Het was uiteraard niet mijn schuld, natuurlijk niet.

Het was de voetbal die ‘t ‘m deed en wie er het laatst met zijn voet tegenaan had gezeten is een zaak die met de deken der liefde dient te worden bedekt. Tenminste, dat vind ik. Aan de luide uitval van buurvrouw Jansen te horen dacht zij daar wellicht een tikkeltje anders over. Hoe dan ook, het lantaarntje in haar voortuin had de volledige klap opgevangen en dat was meer dan het kleine ruitje hebben kon. De losse scherven gooide ze in de afvalemmer, maar het lantaarntje bleef staan. Ze was waarschijnlijk te pinnig om het ding te gaan vervangen. Hoe onschuldig ik ook keek, ze bleef mij als hoofdverdachte vernietigend aankijken.

Daar liet ze het niet bij. Haar volgende stap was het in het leven roepen van een actiecomité om uiteindelijk verkeersborden in de straat te krijgen om de straat tot voetbalvrije zone uit te roepen. Het liefst zou ze camera’s ophangen om voetballende onverlaten (zoals ikzelf) op heterdaad te betrappen, maar de pinnigheid die ik zo-even al noemde weerhield haar daar gelukkig van.

Al speelde ik uiteraard de onschuldige, toch ging het gebeurde me aan het hart. Per slot van rekening was het best een aardig lantaarntje. Zou ik het nog goed kunnen maken? Ik was in ieder geval van plan om het te proberen.

Voor de buurvrouw is de wekelijkse bingo-avond een wederkerend hoogtepunt, en toen ze gisteren naar dit festijn was vertrokken greep ik mijn kans. Glas heb ik niet, maar met doorzichtig plakband kun je nog best ver komen. Het koste de nodige meters, maar uiteindelijk was het lantaarntje weer min of meer waterdicht. Het standaardje waarop het stond was door de klap duidelijk verbogen. Met een ferme ruk kreeg ik het bijna weer helemaal recht. Bijna, want als bij-effect van die ruk hoorde ik een duidelijke ‘knap’. Gebroken dus. Ik ben niet voor één gat gevangen. Ik brak een paar takken van de struik ernaast af en bond de stukken van het standaardje met een eind waslijn weer stevig vast.

Ik bekeek mijn knutselwerkje. Het zag er weer geweldig uit, ik denk dat de buurvrouw wel blij zal zijn met mijn verrassing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *