De broodbakmachine

Gezien mijn vele talenten biedt zo’n apparaat ongekende mogelijkheden

Sinds kort hebben we een nieuwe broodbakmachine. Niet zomaar eentje, maar een wonder van techniek, een apparaat dat voor louter culinaire hoogstandjes zorgt. Kortom: uiterst smakelijk en bovendien erg gemakkelijk, de machine doet immers het meeste werk.

Gezien mijn niet onaanzienlijke talenten overweeg ik om hier mijn beroep van te maken. Van bakken, bedoel ik, want het lijkt erop dat ik mijn roeping gevonden heb. Eindelijk! Dat vraagt om een professionele aanpak, zo ben ik dan wel. In de winkel wist de verkoper mij een aantal hypermoderne broodbakmachines te verkopen. Omdat zo’n batterij aan machinerieën heel wat hitte en bakdampen produceert heb ik met behulp van een partij buizen zelf een uitlaatsysteem in elkaar geknutseld. Inderdaad, zoiets doe ik zelf, dat is dan weer het voordeel van het regelmatig naar een totaal andere droombaan hoppen.

Nu ben ik dus volop aan het experimenteren met bijzonder smakelijke en culinaire broodcreaties.

Uiteraard beperk ik mij niet alleen tot gewoon brood, al zat dat er wel tussen. Gisteren probeerde ik champignonbrood te maken met behulp van de verse champignons we altijd in een groot uitgevallen jampotje bewaren. Het resultaat was iets om apetrots op te zijn, en dat ben ik dan ook: het grootste deel was nog best eetbaar.

Als Brabander heb ik uiteraard ook worstenbroodjes op mijn verlanglijstje staan. Wij Zuiderlingen kunnen niet haast zonder deze smakelijke versnapering, al geef ik graag toe dat het geen dagelijks gerecht is.

Het deeg is op zich het probleem niet, het is eerder de vorm waar ik problemen mee heb. De worst moet namelijk in het midden van het broodje liggen, het knapperige broodkorstje daar omheen. Bij mijn pogingen blijft het hangen op een nogal eigenaardige mix van brood en worst door elkaar. Voor zover herkenbaar tenminste tussen het zwart en het donkerzwart. Als iemand een gouden tip heeft: ik houd me aanbevolen.

In afwachting daarvan stort ik me daarom vol overgave op mijn nieuwste project: taart. Geen gewone taart, maar bruidstaarten. Het lijkt me een prachtig en dankbaar karwei om zo’n exemplaar bij de gelukkige bruid en bruidegom af te leveren. Ik zie het tafereeltje al helemaal voor me. Het bruidspaar, geflankeerd door stralende vaders en moeders, die een stevig stuk van de door mij gemaakte bruidstaart afsnijden en van louter geluk een traantje wegpinken.

Dan moet die taart eerst wel lukken, anders vrees ik dat er om andere redenen traantjes geplengd gaan worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *